Tehnologija

Sa zabavom u srcu.

Novi SUBARUOV BOXER motor

SUBARUOV BRZ postiže iznimne razine precizne i zabavne vožnje zahvaljujući SUBARUOVOM BOXER motoru nove generacije. Ovaj dvolitarski motor kompaktniji je, niže postavljen i bliže vozaču nego prethodna generacija motora. Radi se o prvom takvom motoru koji posjeduje izravno ubrizgavanje što poboljšava odziv i dovodi do ekonomičnije potrošnje goriva. Ovo jedinstveno rješenje omogućuje dosad neslućeno zadovoljstvo.

2-litarski DOHC SUBARUOV BOXER motor

MAKSIMALNA SNAGA: 147 kW (200 KS), 7.000 o/min
MAKSIMALNI OKRETNI MOMENT: 205 Nm (20,9 kgm), 6.400 - 6.600 o/min.

POTROŠNJA GORIVA (*1):
SUBARUOV BRZ: 6,9 l/100 km (6MT), 6,9 l/100 km (6AT)

ISPUŠTANJE CO2 (*1):
SUBARUOV BRZ: 159 g/km (6MT) 159 g/km (6AT)

Snaga

Ovaj motor od 200 KS stvoren je za turiranje. Sa svojom ravnom krivuljom okretnog momenta i snagom od 100 KS/l motor vam jamči veliku snagu pri bilo kojoj brzini okretaja motora. Manji će biti utjecaj na okoliš, a imat ćete više uzbuđenja na raspolaganju.

Od kotača do krova stvoren za vožnju.

Nisko težište

Pred same sebe postavili smo izazov iznalaženja najnižeg mogućeg težišta za SUBARUOV BRZ jer takvo što jamči vrhunsku zabavu. Svaki dio vozila, počevši od plosnate konfiguracije motora s vodoravno suprotstavljenim klipovima, pa sve do linije krova i vozačkog položaja doprinijeli su tome da SUBARUOV BRZ ima jedno od apsolutno najnižih težišta među svim serijskim vozilima na svijetu.

Sportski prijenos

Zahvaljujući svojoj simetričnoj konfiguraciji, SUBARUOV BOXER motor postavlja radilicu u savršen sklad s vratilom čime se postižu senzacionalna stabilnost i dinamika vozila. Stražnji nam je pogon omogućio da motor smjestimo još više unatrag što vozaču pruža apsolutno precizan nadzor u zavojima bez obzira na stil vožnje. Ovu fleksibilnu platformu združili smo s novim bržim i neposrednijim upravljačkim sustavom kojeg smo osmislili tako da iznimno precizno i trenutno odgovara na vaše komande.

Uzbuđenje je zajamčeno.

Upravo se u zavojima otkrivaju sve one pojedinosti koje daju životnost SUBARUOVOM BRZ-u. Svaki puta kada budete ušli u zavoj iskusit ćete našu viziju apsolutne upravljivosti. Doživjet ćete iskustvo koje će promijeniti način na koji razmišljate o vožnji.

Lagana šasija

Jednostavnost dizajna i sveobuhvatna uporaba čelika visoke čvrstoće doprinijeli su i ograničenju težine i velikoj čvrstoći i točnosti karoserije. Osim toga, poklopac motora izrađen od aluminija dodatno olakšava vozilo i doprinosi još nižem težištu.

Snažni ovjesi

Potpuno neovisni ovjesi u potpunosti iskorištavaju okretnost i odziv koje SUBARUOV BRZ nudi. Prednji MacPherson ovjesi povećavaju krutost i osjećaj izravnog upravljanja vozilom s obzirom da su omogućili ugradnju SUBARUOVOG BOXER motora još niže unutar šasije. Neovisni stražnji ovjesi s dvostrukim poprečnim ramenima upijaju neravnine a da pri tome ne dovode u pitanje nadzor nad vozilom.

Spreman prijenos

Zahvaljujući svom kratkom hodu i iznimnoj osjetljivosti, ručni mjenjač sa 6 brzina pomaže vam da se potpuno uživite u vožnju. Dostupni automatski mjenjač sa 6 brzina dolazi s upravljačkim komandama na volanu, ima i funkciju automatskog prilagođavanja obrtaja motora pri mijenjanju u niže brzine, kao i dva različita načina mijenjanja brzina ovisno o vašem raspoloženju.

Torsen* LSD diferencijal (*2)

Oduševljavajuća preciznost u svakom zavoju, to je ono što SUBARUOV BRZ Premium razlikuje od drugih vozila. Napredni Torsen* diferencijal s ograničenim proklizavanjem, istoga tipa kao i onaj protublokirajući diferencijal iznimnih svojstava koji se nalazi u vozilu iznimnih voznih svojstava WRX STI, doprinosi kako održavanju točne putanje vozila u zavojima, tako i udobnosti na neravnim podlogama.

*1 Prema EC715/2007-566/2011.
*2 Torsen je registrirano ime tvrtke JTEKT Corporation.