Rođen za putovanja

  • Svestran, baš kao i vi, novi Forester plod je detaljnih promišljanja i stoga se brzo i jednostavno prilagođava vašim različitim svakodnevnim potrebama.

  Električno otvaranje prtljažnih vrata

  Električno otvaranje prtljažnih vrata znači da će vam utovar i istovar raznih predmeta, ruksaka i prtljage biti lakši i jednostavniji. Pritiskom prekidača na kontrolnoj ploči, daljinskom upravljaču ili samim vratima ona će se.

  Bočni prag

  Bočni pragovi osmišljeni su tako da budu što je niže moguće, ali i da istovremeno spriječe skupljanje prljavštine. Tako će vaš Forester biti uvijek čist, a nijedan član vaše obitelji neće zaprljati odjeću ili obuću ni pri ulasku ni pri izlasku iz automobila.

  Stuba za djecu

  Stuba uz zadnje sjedište dizajnirana je tako da djeci olakša ulazak i izlazak iz automobila. Kako bi sve prošlo u najboljem redu izrađena je od čvrstog materijala, šira je i ne kliže se, a mala koljena se naslanjaju na mekani tepih, a ne na tvrdu plastiku.

  Uvijek sve pod kontrolom

  • Novi Forester predstavlja savršenu ravnotežu modernog dizajna i iznimne udobnosti. Čim sjednete za upravljač primijetit ćete kako je svaki, i najmanji detalj, pažljivo dorađen kako bi bio funkcionalniji. Lagano povišeno sjedište omogućuje bolji pregled nad cestom, a time i sigurniju vožnju.

  Instrumenti

  Instrumenti novog Forestera izvedeni su tako da brzo i jednostavno prenesu sve potrebne informacije. Brzinometar i brojač okretaja motora dobro su vidljivi, što vam pomaže da se koncentrirate na cestu.

  Inovativni multifunkcionalni zaslon

  Zaslon na kontrolnoj ploči prikazuje bitne informacije o vozilu samo jednim dodirom prsta. Nadalje, možete usporediti i potrošnju goriva i učinkovitost vožnje na različitim putovanjima.

  Ručica mjenjača

  Ručica mjenjača ima omotač koji daje dodatnu dozu elegancije vašem Foresteru. Kromirani rub mekanog panela na dnu kožne presvlake*6 cijeloj unutrašnjosti daje istovremeno i elegantnu i sportsku notu.

  Preglednost

  Zahvaljujući vrhunskoj preglednosti ceste te poboljšanoj vidljivosti sprijeda i straga, Forester omogućuje vozaču da se jednostavno i sigurno kreće čak i u najužim ulicama i popunjenim parkiralištima. Mrtvi kutevi su smanjeni na najmanju moguću mjeru zahvaljujući dobro pozicioniranom okviru vjetrobrana i trokutastim prozorčićima na vratima. Čak i bočna ogledala imaju šire vidno polje.

  Uvijek dovoljno prostora

  • U modernoj i udobnoj kabini novog Forestera vi i vaši putnici možete doista uživati i opustiti se, a naći ćete mjesta za sve one sitnice koje vam trebaju na putu. Kako bi se prilagodio svim vašim potrebama, svako praktično rješenje ovog automobila pažljivo je dizajnirano kako bi bilo upravo tamo gdje ga trebate i kad ga trebate. Prostrani i inteligentni razmještaj čini svaki zadatak jednostavnijim, a svako putovanje udobnijim.

  Držač za čaše u sredini

  Džep na vratima

  Pretinac u konzoli

  Klizni naslon zaruke

  Džep na naslonu sjedala

  Stražnji naslon za ruke

  Stropna konzola

  Osvijetljeni središnji pretinac

  INFORMIRAJTE SE, ZABAVITE SE I BUDITE UVIJEK POVEZANI

  • Samo zato što putujete ne znači da morate sve ostaviti iza sebe. Sada je tu tehnologija koja vam omogućuje da budete povezani i umreženi, ali koja vas ne ometa u vožnji i koja je pritom intuitivna i jednostavna za korištenje. Forester nudi sustav za informiranje, zabavu, navigaciju te audio-sustav kojim možete upravljati jednim dodirom prsta ili čak svojim glasom. A zahvaljujući mogućnosti povezivanja s pametnim telefonom i iPhoneom uvijek ćete uživati u svojoj muzici.

  SUBARU STARLINK

  Upravo poput vašeg pametnog telefona, sustav za informiranje i zabavu SUBARU STARLINK omogućuje vam da jednostavno uključite radio, aplikaciju ili internetsku vezu. Njime upravljate preko središnjeg 7” zaslona osjetljivog na dodir koji funkcionira poput tableta, zatim preko multifunkcionalnih komandi na upravljaču te glasovnim naredbama. Ne uspijevate li naći muziku koja vam odgovara možete na standardne AUX- i USB-ulaz povezati svoj iPhone, pametni telefon ili neki drugi uređaj za reprodukciju.

  Vrhunski audio-sustav sa zvučnicima Harman/Kardon

  S 8 zvučnika i 440 W, ovaj je sustav osmišljen za vrhunsku reprodukciju glazbe. Dva ovalna zvučnika nalaze se u prednjim vratima, a dva su zvučnika ugrađena u stražnja vrata.

  Navigacija

  Napredni navigacijski sustav daje brže i korisnije informacije o vožnji, a tome je dodana i inovativna funkcija glasovnih naredbi.

  Zaslon osjetljiv na dodir

  Zaslon osjetljiv na dodir praktičan je način da birate glazbu na isti način kao što to radite na svom pametnom telefonu. Jednostavno povežite mobitel i automobil tehnologijom Bluetooth® ili preko USB-a kako biste preko zaslona automobila izabrali što ćete slušati.

  Glasovne naredbe.

  Zahvaljujući naprednoj funkciji prepoznavanja glasa sve što trebate napraviti jest pritisnuti tipku na upravljaču te izgovoriti naredbu kako biste potražili informacije koje vas zanimaju, započeli telefonski poziv i slušali omiljenu glazbu.

  Komande na upravljaču

  Komande na upravljaču postavljene su tako da su na dohvat prsta. One vam omogućuju da upravljate svojim audio-sustavom i sustavom Bluetooth® koji se automatski povezuje s vašim pametnim telefonom čime vam pomaže da ostanete koncentrirani na vožnju.

  Povežite svoje digitalne uređaje

  Priključite svoj iPod ili neki drugi mobilni glazbeni uređaj u standardni AUX- i USB-ulaze te uživajte u svojoj digitalnoj glazbenoj kolekciji putem Foresterova audio-sustava.

  Automobil koji se prilagođava vama

  • Novi Forester je dobro pripremljen kako bi mogao pratiti tempo vašeg života: od planiranih odmora do spontanog odlaska u kupovinu. U povećani prtljažni prostor mogu stati četiri velika kofera ili glomazna sportska oprema, a električno otvaranje prtljažnih vrata, širi otvori vrata i niže postavljeni pragovi olakšavaju utovar i istovar stvari. Za prijevoz duljih predmeta, stražnja se klupa može potpuno oboriti i djeljiva je u omjeru 60/40.

  Razmještaj sjedala

  Šira vrata i ravniji pod zaslužni su za još više prilagodljivog prostora u unutrašnjost i veću razinu udobnosti za svih pet putnika.

  Prtljažni kapacitet

  Prtljažni je prostor oblikovan kako bi olakšao utovar i istovar. Oborite stražnja sjedala i maksimalno iskoristite prtljažni prostor kako biste smjestili veće predmete.

  Slike su informativne prirode.
  Apple, iPhone i iPod su registrirani zaštitni znakovi tvrtke Apple Inc.
  Vozač je uvijek odgovoran za sigurnost vožnje. Ne koristite zaslon osjetljiv na dodir tijekom vožnje. Ovisno o zemlji telekomunikacijske usluge mogu podlijegati dodatnim naknadama.
  Dio serijske opreme na svim modelima osim Free.
  Bluetooth je registrirani zaštitni znak tvrtke Bluetooth SIG, Inc. America.
  Sustav glasovnih naredbi kompatibilan je samo sa sistemskim jezicima.
  Dio serijske opreme na modelima XT i Sport Unlimited.