Impreza

Motor Boxer Subaru

MOTOR BOXER ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama. Uvijek pouzdane karakteristike

Plosnata konfiguracija motora čini ga još krućim i uravnoteženijim što znači da manje vibrira.

Poboljšana stabilnost

Budući da je blok motora plosnatiji i težište je niže: zato je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora. 


Subaru Global Platform

Subaru Global Platform (SGP), platforma je na kojoj se grade nove generacije Subarua. SGP predstavlja budućnost, a za vozača i putnike znači mirniju i zabavniju vožnju. Krajnji je cilj platforme da, ukrućivanjem cijele strukture, poboljša sigurnost i kompleksne performanse kako bi se uživalo u vožnji kakvu samo Subaru može pružiti. Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subaruov simetrični pogon na sva četiri kotača – AWD – raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim podlogama, čak i na onima najklizavijima. Subaruov pogon AWD razvija se horizontalno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna. 

Lineartronic + AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta

Lineartronic je savršen za brzu izmjenu stupnjeva prijenosa kako bi motor uvijek bio u najefikasnijem načinu rada, ubrzanja fluidna, performanse visoke, a potrošnja goriva niska. Združen sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta omogućuje trenutnu regulaciju okretnog momenta prema uvjetima na cesti tako da ga raspoređuje na kotače s najsnažnijim pogonom. 

© FUJI HEAVY INDUSTRIES Ltd.2010. Sva prava pridržana.
Subaru Italia S.p.A. Sjedište tvrtke Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061
Temeljni kapital € 2.600.000 Registar tvrtki u Trentu Porezni broj i broj upisa 01181690213
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.