Sustav za otključavanje bez ključa i pokretanje motora bez ključa

  Koristeći jednostavan PIN možete ući u svoj Subaru i bez ključa. Dovoljno je unijeti PIN od 5 znamenki na kvaku vrata prtljažnika.

  Prednja svjetla s automatskim uključivanjem/isključivanjem

  Svjetlosni senzor automatski uključuje svjetla u sumrak i isključuje ih kad izvadite ključ iz brave paljenja.

  Upravljač podesiv u 4 položaja

  Kako bi vam vožnja bila još ugodnija, upravljač možete podesiti po visini i dubini.

  Komande na upravljaču

  Komande na upravljaču postavljene su tako da su na dohvat prsta. One vam omogućuju da upravljate svojim audio-sustavom i sustavom Bluetooth® koji se automatski povezuje s vašim pametnim telefonom čime vam pomaže da ostanete koncentrirani na vožnju.

  Instrumenti

  Instrumenti novog Forestera izvedeni su tako da brzo i jednostavno prenesu sve potrebne informacije. Brzinometar i brojač okretaja motora dobro su vidljivi, što vam pomaže da se koncentrirate na cestu.

  Napredni multifunkcionalni zaslon

  Zaslon na kontrolnoj ploči prikazuje bitne informacije o vozilu samo jednim dodirom prsta. Nadalje, možete usporediti i potrošnju goriva i učinkovitost vožnje na različitim putovanjima.

  Automatski podesivo vozačko sjedalo u 8 položaja

  Ova dostupna opcija za vozačevo sjedalo omogućuje vam da brzo pronađete udoban i pouzdan položaj između 8 električki podesivih mogućnosti.

  Aluminijske papučice

  Modeli 2.0XT i 2.0D SPORT STYLE i SPORT UNLIMITED imaju elegantne i sportske aluminijske papučice s protukliznim umecima, kako na papučicama tako i na tepihu ispod papučica.

  Navigacija

  Napredni navigacijski sustav daje brže i korisnije informacije o vožnji, a tome je dodana i inovativna funkcija glasovnih naredbi.

  Zaslon osjetljiv na dodir

  Zaslon osjetljiv na dodir praktičan je način da birate glazbu na isti način kao što to radite na svom pametnom telefonu. Jednostavno povežite mobitel i automobil tehnologijom Bluetooth® ili preko USB-a kako biste preko zaslona automobila izabrali što ćete slušati.

  SUBARU STARLINK

  Upravo poput vašeg pametnog telefona, sustav za informiranje i zabavu SUBARU STARLINK omogućuje vam da jednostavno uključite radio, aplikaciju ili internetsku vezu. Njime upravljate preko središnjeg 7” zaslona osjetljivog na dodir koji funkcionira poput tableta, zatim preko multifunkcionalnih komandi na upravljaču te glasovnim naredbama. Ne uspijevate li naći muziku koja vam odgovara možete na standardne AUX- i USB-ulaz povezati svoj iPhone, pametni telefon ili neki drugi uređaj za reprodukciju glazbe.

  Dvozonski automatski sustav za klimatizaciju

  Ovaj vam sustav pomaže zadržati željenu temperaturu unutar kabine. Isto tako, omogućuje vozaču i suvozaču da postave različite temperature grijanja.

  Tri utičnice od 12 V

  Na središnjoj konzoli, u središnjem pretincu i u prtljažniku nalaze se utičnice od 12 V.

  Glasovne naredbe

  Zahvaljujući naprednoj funkciji prepoznavanja glasa sve što trebate napraviti jest pritisnuti tipku na upravljaču te izgovoriti naredbu kako biste potražili informacije koje vas zanimaju, započeli telefonski poziv i slušali omiljenu glazbu.

  Vrhunski audio-sustav sa zvučnicima Harman/Kardon

  S 8 zvučnika i 440 W, ovaj je sustav osmišljen za vrhunsku reprodukciju glazbe. Dva ovalna zvučnika nalaze se u prednjim vratima, a dva su zvučnika ugrađena u stražnja vrata.

  Povežite svoje digitalne uređaje

  Priključite svoj iPod ili neki drugi mobilni glazbeni uređaj u standardni AUX- i USB-ulaze te uživajte u svojoj digitalnoj glazbenoj kolekciji putem Foresterova audio-sustava.

  Stražnja klupa oboriva u omjeru 60/40 »one touch«

  Naslon stražnje klupe može se oboriti u omjeru 60/40 čime se povećava prostor prtljažnika.

  Pomični pokrivač prtljažnika

  Pokrivač prtljažnika se može micati ili potpuno skinuti, a ima čvrstu i laganu aluminijsku konstrukciju.

  Bočni prag

  Bočni pragovi osmišljeni su tako da budu što je niže moguće, ali i da istovremeno spriječe skupljanje prljavštine. Tako će vaš Forester biti uvijek čist, a nijedan član vaše obitelji neće zaprljati odjeću ili obuću ni pri ulasku ni pri izlasku iz automobila.

  Stuba za djecu

  Stuba uz zadnje sjedište dizajnirana je tako da djeci olakša ulazak i izlazak iz automobila. Kako bi sve prošlo u najboljem redu izrađena je od čvrstog materijala, šira je i ne kliže se, a mala koljena se naslanjaju na mekani tepih, a ne na tvrdu plastiku.

  Stropna konzola

  Džep na vratima

  Držač za čaše u sredini

  Osvijetljeni središnji pretinac

  Pomični naslon za ruke

  Pretinac u konzoli

  Džep na naslonu sjedala

  Stražnji naslon za ruke

  Prozor s vozačeve strane ima funkciju automatskog otvaranja/zatvaranja te zaštitu od prignječenja.
  Opremljen središnjim VGA-zaslonom od 7”.
  Bluetooth je registrirani zaštitni znak tvrtke Bluetooth SIG, Inc. America.
  4,3” LCD-zaslon. Pokazuje: potrošnju goriva, razinu zaštite okoliša, aktivnu sigurnost, vrijeme/vanjsku temperaturu i automatsku provjera sustava.
  Pokazuje trenutnu potrošnju, srednju potrošnju, srednju brzinu, vrijeme i udaljenost na putu, vanjsku temperaturu i vrijeme.
  Vozač je uvijek odgovoran za sigurnost vožnje. Ne koristite zaslon osjetljiv na dodir tijekom vožnje. Ovisno o zemlji telekomunikacijske usluge mogu podlijegati dodatnim naknadama.
  Dio serijske opreme na svim modelima osim Free.
  Sustav prepoznavanja glasovnih naredbi dostupan je samo na nekim jezicima.
  Dio serijske opreme za Sport Unlimited i XT.
  Apple, iPhone i iPod su registrirani zaštitni znakovi tvrtke Apple Inc.