WRX STI

Sigurnost koju trebate
za uzbuđenje koje tražite

Kad vozite WRX STI osjećate se sigurno zato što znate da Subaru jamči izuzetan standard sigurnosti koji uključuje i, sada još otporniji, prstenasti okvir za ojačanje kabine te zračni jastuk za zaštitu koljena vozača. Zahvaljujući prilagodljivom sustavu dinamičke kontrole vozila (Vehicle Dynamics Control – VDC) s aktivnom razdiobom obrtnog momenta i moćnim kočnicama Brembo*1, vaše vam vozilo pomaže izbjeći opasnost. Sigurnoj vožnji pridonose i odlično prianjanje uz podlogu zahvaljujući integriranom simetričnom pogonu na sva četiri kotača – AWD. 


Aktivna sigurnost

1. Airbags SRS *2

U slučaju opasnosti putnici su zaštićeni nizom serijski ugrađenih zračnih jastuka koji uključuju prednje, bočne prednje zračne jastuke SRS*2. Uz to, tu su i zračni jastuci za zaštitu koljena vozača. 

2. Prstenasti okvir za ojačanje kabine

Prstenasti okvir za ojačanje kabine čini je čvršćom, od krova preko vrata i nosača do podvozja. U slučaju nezgode ova struktura štiti putnike tako što pomaže smanjiti sile udarca. Uz to, iako je podvozje sada lakše, pomaže ojačati cijelu strukturu automobila i povećati njegovu sigurnost.

3. Prednja sjedala sa sustavom protiv trzajne ozljede vrata

WRX STI ima prednja sjedala s naslonom za glavu koji upijaju energiju udarca i pomažu zaštititi putnike na prednjim sjedalima od ozljeda u slučaju udarca odostraga. 

4. Zaštitna struktura kabine

Govorimo li o sigurnosti, Subaru je neprikosnoven. Motor BOXER i kućište mjenjača novog WRX STI-a izvedeni su tako da vas štite u slučaju jakog udarca.

Pasivna sigurnost

5. Advanced Safety Package: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)*3

Sustav SRVD vas senzorima obavještava o mogućoj prisutnosti vozila iza vas kako biste izbjegli opasnosti pri prestrojavanju. Obavještava vas i o mogućim opasnostima od sudara tijekom vožnje unatrag na prometnim cestama.

6. Advanced Safety Package: High Beam Assist (HBA)*3

HBA (High Beam Assist) prepoznaje ostala vozila na cesti i automatski prilagođava prednje svjetlo prema stanju u prometu te tako povećava udobnost i sigurnost i vas i ostalih sudionika u prometu.

7. Multi-mode Vehicle Dynamics Control System

Sustav dinamičke kontrole vozila Multi-mode VDC (Vehicle Dynamics Control) pomaže izbjeći gubitak kontrole nad vozilom te nudi tri različita načina rada kojima se dobivaju izuzetno prilagodljive performanse. Normalni način vožnje u potpunosti iskorištava sustav. Prebacivanjem u Traction podiže se prag za intervencije što vam omogućuje da povećate svoju kontrolu i okretni moment. U načinu rada Off deaktivirate sustav VDC.

8. Kočnice

WRX STI opremljen je tehnologijama koje poboljšavaju kočenje i vašu sigurnost u vozilu. Sustav Brake Assist pomaže vam da u slučaju potrebe aktivirate svu snagu kočnica. Novi sustav kočenja Brake Override pomaže vam izbjeći moguće opasnosti tako što poništava pritisak na pedalu gasa u slučaju da su i kočnica i gas pritisnuti istovremeno

*1 Brembo je registrirani zaštitni znak u vlasništvu tvrtke Brembo S.p.A
*2 SRS: Supplemental Restraint System. Učinkovit koristi li se sa sigurnosnim pojasevima.
*3 Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju i poštivanje prometnih pravila. Nemojte se u potpunosti pouzdati u sustav Naprednog sigurnosnog paketa. Učinkovitost sustava podložna je ograničenjima. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u Priručniku za vozača. Za više informacija obratite se distributeru vozila Subaru.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.