Subaru XV


Motor Boxer

MOTOR BOXER SUBARU ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama. 

Poboljšana stabilnost

Budući da je blok motora plosnatiji i težište je niže: zato je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora.

Uvijek pouzdane karakteristike

Plosnata konfiguracija motora čini ga još krućim i uravnoteženijim što znači da manje vibrira.

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subaruov simetrični pogon na sva četiri kotača – AWD – raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim podlogama, čak i na onima najklizavijima. Subaruov pogon AWD razvija se horizontalno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna. 

Lineartronic + AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta

Lineartronic je savršen za brzu izmjenu stupnjeva prijenosa kako bi motor uvijek bio u najefikasnijem načinu rada, ubrzanja fluidna, performanse visoke, a potrošnja goriva niska. Združen sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta, omogućuje trenutnu regulaciju okretnog momenta prema uvjetima na cesti tako da ga raspoređuje na kotače s najsnažnijim pogonom.


Subaru Global Platform

Subaru Global Platform (SGP), platforma je na kojoj se grade nove generacije Subarua. SGP predstavlja budućnost, a za vozača i putnike znači mirniju i zabavniju vožnju. Krajnji je cilj platforme da, ukrućivanjem cijele strukture, poboljša sigurnost i kompleksne performanse kako bi se uživalo u vožnji kakvu samo Subaru može pružiti.

1. Zabava zajamčena
Bolje upravljanje vozilom znači i da će ono biti potpuno pod vašom kontrolom i izbjegavati opasnosti. Ovako sigurno vozilo zabavno je voziti, čak i na dugim putovanjima. Zahvaljujući svom visokom podvozju SUBARU XV svladava zavoje okretno i sigurno.

2. Mirna vožnja
Okvir je čvršći, a struktura poboljšana zahvaljujući novim suspenzijama i stabilizatorima koji apsorbiraju svaku neravninu na cesti. Vožnja je sigurnija, a i manje umara i vozača i putnike.

3. Udobna kabina
Neugodna buka i vibracije smanjeni su na najmanju moguću mjeru kako bi putovanje bilo ugodno. Poboljšana struktura i čvršći okvir omogućuju da kabina bude udobna svim putnicima.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.