EYESIGHT

Subaru Hrvatska

EyeSight

Napredna Subaru tehnologija pomoći u vožnji

Subaru vjeruje u sveobuhvatnu sigurnost i stalnim usavršavanjima smanjuje mogućnost nesreća. Upravo smo zato razvili napredan sustav pomoći u vožnji nazvan Subaru EyeSight*1. Sustav upotrebljava dvije stereokamere koje daju trodimenzionalnu sliku u boji te imaju izvrsnu sposobnost prepoznavanja objekata, sličnu ljudskom vidu. Pomoću slika koje dobiva od obiju kamera EyeSight prepoznaje oblik, brzinu i udaljenost automobila, motocikala, bicikala i pješaka*2. Otkrije li moguću opasnost, sustav upozorava vozača i, po potrebi, aktivira kočioni sustav radi izbjegavanja nezgode. Sustav EyeSight i ostale poboljšane sigurnosne karakteristike povećavaju osjećaj sigurnosti za upravljačem.


Napredni sustavi pomoći u vožnji

Adaptive Cruise Control

Sustav EyeSight*1 ne ograničava se samo na održavanje postavljene brzine kao kod tradicionalnog regulatora brzine. Otkrije li prisutnost vozila ispred vas, Adaptive Cruise Control prati razmak između vozila i brzinu vozila ispred i mijenja brzinu vašeg vozila kako bi se zadržao siguran razmak. Sustav upravlja motorom, prijenosom i kočnicama te brzinu automobila prilagođava prometu u širokom rasponu od 0 do 180 km/h. Osmišljen za vožnju po autocesti i brzim cestama, Adaptive Cruise Control prepoznaje prisutnost vozila ispred kao i njegova kočiona svijetla te se prilagođava gustom prometu kako bi osigurao najveću moguću učinkovitost potrošnje goriva i udobnost tijekom dugih putovanja.

Lane Sway i Departure Warning

Kad automobil počne vrludati i zanositi se na cesti, odnosno izlaziti iz svoje trake, sustav Lane Sway Warning upozorava vozača zvučnim signalom i treperenjem lampice. Sustav se aktivira samo pri brzinama iznad nekih 60 km/h. Ako pri brzini višoj od 50 km/h automobil počne izlaziti iz svoje trake, a vozač pritom nije uključio pokazivač smjera, sustav Lane Departure Warning upozorit će vozača zvučnim signalom i treperenjem lampice prije nego što automobil skrene s ceste.

Lead Vehicle Start Alert

Kad stojite u koloni i sustav EyeSight prepozna da se promet ponovno pokrenuo, sustav Lead Vehicle Start Alert upozorit će vozača zvučnim signalom i treperenjem lampice.

Lane Keep Assist

Pri vožnji po autocesti ili brzoj cesti Lane Keep Assist stereokamerom prati horizontalnu signalizaciju i obavještava vozača kad vozilo počne izlaziti iz svoje trake. Pri brzini od približno 65 km/h sustav djeluje na upravljač kako biste izbjegli skretanje iz trake, što omogućuje sigurniju vožnju.

Sprječavanje nezgoda

Pre-collision Braking System*2

U slučaju skorog sudara s vozilom ili nekom drugom preprekom ispred automobila Pre-Collision Braking System upozorava vozača svjetlosnim i zvučnim signalima na kontrolnoj ploči. Ako vozač ne reagira kako bi spriječio sudar, sustav će automatski zakočiti kako bi se udar smanjio ili čak potpuno izbjegao. Pokuša li vozač izbjeći sudar, Pre-Collision Brake Assist može mu pomoći i u tome.

Pre-collision Throttle Management

Kad vozilo miruje i sustav EyeSight uoči prepreku ispred, a vozilo je u stupnju prijenosa za vožnju unaprijed umjesto unatrag, Pre-Collision Throttle Management šalje brojne zvučne i svjetlosne signale i smanjuje snagu motora kako bi se izbjegao frontalni sudar.

EyeSight Assist Monitor*3

Zahvaljujući ovom sustavu, sve funkcije sustava EyeSight projiciraju se na vjetrobransko staklo putem sustava LED svjetala visoke svjetline. Ovaj sustav omogućuje vozaču da prati sve funkcije i aktivnosti sustava EyeSight, a da pritom ne skreće pogled s ceste.


*1 EyeSight je sustav pomoći u vožnji koji ne mora savršeno funkcionirati u svim uvjetima vožnje. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju te poštivanje cestovnih zakona. Učinkovitost sustava ovisi o brojnim čimbenicima poput održavanja vozila, vremenskih prilika i stanja na cesti. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava EyeSight potražite u korisničkom priručniku.
*2 Pre-Collision Braking System ne mora intervenirati u svakoj situaciji. Ovisno o razlici u brzini u odnosu na objekte, o njihovoj visini i drugim uvjetima, sustav EyeSight možda neće prepoznati potrebne uvjete kako bi radio na optimalan način.
*3 Dio je paketa Advanced Safety Package.


© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.