CROSSTREK

Temelj tehnologije tvrtke SUBARU.

Subaruova tehnologija omogućava doživljaj za upravljačem koji vam samo Subaru može pružiti. Ovaj sustav omogućava održavanje visokih standarda udobnosti, izvedbe i sigurnosti, istodobno izazivajući snažne emocije i pružajući zabavu svim putnicima.


SUBARU e-BOXER

Od svakodnevne vožnje do odvažnijih avantura na otvorenom SUBARU e-BOXER nudi sportsku, no istodobno udobnu i tihu, vožnju, čak i na najzahtjevnijim cestama. Motor e-BOXER nove generacija kombinira benzinski motor BOXER s električnim motorom kako bi postigao snažan i trenutan okretni moment te reaktivno i prirodno ubrzanje.

Motor Boxer Subaru + električna pogonska jedinica

Za postizanje učinkovite vožnje sustav e-Boxer Subaru regulira omjer upotrebe dvolitrenog motora s izravnim ubrizgavanjem i električnog motora te se tako prilagođava različitim uvjetima vožnje. U kombinaciji s mjenjačem Lineartronic postiže se još veća tišina, glatkoća vožnje i snaga za udobnu i ugodnu vožnju u raznim situacijama. Nadalje, električna pogonska jedinica i baterijski sklop uzdužno su raspoređeni. Motor je smješten veoma nisko te tako postavljen sustav doprinosi još nižem težištu i boljoj raspodjeli težine vozila.


Reaktivnost na komande i stabilnost u zavojima

Dok kod drugih sustava na upravljivost može utjecati dodatna težina električne pogonske jedinice, strateško pozicioniranje komponenti sustava e-BOXER Subaru jamči stabilnost cijelog vozila. e-BOXER se zahvaljujući svojoj konfiguraciji nalazi veoma nisko, a baterija i ostale komponente smještene su iznad stražnje osovine, što omogućuje brz odziv i veću stabilnost u zavojima.


Uzbudljiv na autocesti. Siguran u off-road vožnji

Sustav e-BOXER Subaru u pogledu ubrzanja konkurira benzinskim vozilima više klase te nudi uzbudljive karakteristike i sigurnu vožnju na blatnjavim i neravnim cestama.


Gradska vožnja je udobna i jednostavna

Kompaktan električni motor visokih performansi omogućava brzo i reaktivno ubrzanje u slučaju vožnje jednoličnom brzinom ili nakon usporavanja, što omogućava udobnu gradsku vožnju bez stresa, čak i u slučaju prometnih gužvi.


Motor BOXER SUBARU

Motor BOXER ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama.

Prirodno uravnotežen

Konfiguracija motora iznimno je čvrsta i uravnotežena, što podrazumijeva manje vibracija u odnosu na druge vrste motora.

Veća stabilnost

Budući da je blok motora plosnatiji, i težište je niže, stoga je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora.

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subaruov simetrični pogon na sva četiri kotača (AWD) raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim površinama, čak i na onim najklizavijim. Subaruov pogon AWD razvija se vodoravno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna.


Lineartronic + AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta

Lineartronic je savršen za brzo i postupno mijenjanje brzina kako bi motor održao najučinkovitiji broj okretaja te za glatko ubrzanje, visoke performanse vožnje i smanjenu potrošnju goriva. U kombinaciji sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta omogućava trenutačno podešavanje okretnog momenta motora ovisno o uvjetima na cesti na način da ga raspoređuje na kotače s većom vučnom silom.


Subaru Global Platform

Najnovije tehnologije napredne platforme Subaru Global Platform i čvršća konstrukcija podvozja, zajedno sa sustavom AWD tvrtke Subaru koji se neprestano usavršava već više od 50 godina, svim putnicima nude nenadmašan osjećaj sigurnosti i zabave. Zahvaljujući poboljšanjima u upotrebi konstrukcijskih materijala i čvrstoći točaka montiranja ovjesa, cjelokupna dinamika vožnje značajno je poboljšana tako da svi mogu uživati u ugodnom i ispunjavajućem zajedničkom vremenu.

1. Zajamčena zabava
Bolje upravljanje vozilom znači da imate maksimalnu kontrolu nad automobilom, čime se izbjegavaju moguće opasnosti. Ovako sigurno vozilo zabavno je voziti u svim uvjetima.

2. Nova konstrukcija podvozja
Potpuno obnovljena konstrukcija podvozja i šira upotreba konstrukcijskih ljepila pomažu u smanjivanju iznenadnih pokreta automobila tijekom vožnje. To pruža osjećaj veće preciznosti upravljanja te bolju dinamiku vožnje i stabilnost na bilo kojem tipu ceste.

3. Prostrana kabina
Smanjenje vibracija i buke svim putnicima omogućuje veću udobnost za vrijeme puta. Poboljšani ovjesi i čvrsto podvozje omogućuju prostraniju i udobniju kabinu za sve putnike.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.