Solterra

Električno srce. Subaru DNK.


Sustav All-Wheel Drive

Tehnologija All-Wheel Drive i doživljaj vožnje vozila marke Subaru sada su mogući i u obliku električnog vozila. Zahvaljujući djelovanju motora eAxle na prednjoj i stražnjoj osovini, raspodjela okretnog momenta neprestano se i precizno kontrolira kako bi se zadržalo prianjanje svakog kotača. Kontakt s podlogom optimiziran je ovisno o uvjetima na cesti, čime se osigurava stalno prianjanje na svim podlogama, čak i kada su mokre ili skliske.

X-MODE s funkcijom Grip Control

X-MODE omogućuje Solterri vožnju i u najtežim uvjetima, uključujući visoki snijeg ili blato, i nudi izvanredne performanse vožnje na neravnim cestama. Novi Grip Control održava stalnu brzinu na usponima i na neravnim cestama, što vozaču omogućuje da se koncentrira isključivo na upravljač.

Visina podvozja

Solterra je pravi SUV, s visinom podvozja dovoljnom za vožnju po neravnim cestama. Osim toga, kutovi izlaska, ulaska i zapinjanja osmišljeni su tako da štite karoseriju i bateriju.

e-SUBARU GLOBAL PLATFORM

Solterra je izgrađena na najnovijoj platformi koja je osmišljena za maksimizaciju performansi električnog vozila. Baterija velike snage nalazi se ispod podnice, čime se težište spušta kako bi se poboljšala upravljivost i ponudio iznimno učinkovit raspored u pogledu prostranosti i mogućnosti smještaja putnika. Osim toga, baterijski sklop čini jedinstvenu konstrukciju s podvozjem vozila kako bi se postigla veća krutost.

Motor i baterija

Prednja i stražnja osovina sadrže motore aAxle s trenutnim okretnim momentom za snažan i brz odziv i linearno ubrzanje. Sustav S-PEDAL DRIVE omogućuje dinamičnu kontrolu ubrzavanja/usporavanja papučicom gasa. Temperaturom baterije upravlja sustav hlađenja vodom kako bi se zajamčile stabilne performanse.

Punjenje

Velik doseg i kompatibilnost s visokoučinkovitim sustavima punjenja povećavaju učinkovitost Solterre. Brzo punjenje od 150 kW istosmjerne struje dovodi bateriju do 80% kapaciteta za 30 minuta, dok grijači baterije osiguravaju kratka i ujednačena vremena punjenja zimi. Također je moguće pratiti stanje napunjenosti baterije i druge funkcije na daljinu s pomoću pametnog telefona.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.