Forester

Istražite svoj svijet

Krenuti na putovanje ne znači ostaviti sve za sobom. Ostanite povezani, ali bez ometanja, zahvaljujući intuitivnoj tehnologiji jednostavnoj za uporabu. Forester e-BOXER nudi vam sustav za informiranje i zabavu, navigaciju i audiosustav kojima možete upravljati dodirom prsta ili glasom. Zahvaljujući sustavu Driver Monitoring System (DMS)*1, novoj tehnologiji prepoznavanja lica, automobil otkriva znakove umora ili rastresenosti te prepoznaje do pet vozača memoriranjem njihovih postavki vožnje.

Vanjska oprema

LED svjetla s automatskim prilagođavanjem visine

Prilagodljiva prednja LED svjetla (SRH) s automatskim prilagođavanjem visine kombiniraju kratka i duga svjetla. Pri okretanju upravljača smjer snopa svjetlosti iz prednjih svjetala prati pomicanje samog upravljača, čime se osigurava najbolja vidljivost u zavoju tijekom noćne vožnje.

18-inčni aluminijski naplaci*2

Čvrsti 18-inčni aluminijski naplaci s gumama 225/55R18. Dostupno u tamnoj metalik boji u verziji PREMIUM i u crnoj boji u verziji 4DVENTURE.

Prednja LED svjetla za maglu

Funkcionalna i sportska prednja LED svjetla za maglu sa širokim snopom svjetlosti omogućuju bolju vidljivost noću ili u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Stražnja LED svjetla

Stražnja svjetla, s novim dizajnom u obliku slova „C“, daju novom Foresteru istovremeno prepoznatljiv i funkcionalan izgled.

Krovni nosači

Krovni nosači su još lakše dostupni zahvaljujući protukliznoj stepenici bočne zaštite vrata. Jednostavne vodilice za užad olakšavaju pričvršćivanje užadi čime se osigurava sigurni prijenos svih predmeta.

Unutarnja oprema

Automatski dvozonski klimatizacijski sustav

Ova je funkcija korisna za održavanje željene temperature u kabini. Naime, omogućuje postavljanje i održavanje različitih temperatura na vozačevoj i suvozačevoj strani. Zadani način rada i zadana temperatura prikazuju se na višenamjenskom zaslonu od 6,3".

USB utori za putnike na prednjim i stražnjim sjedalima

Putnici na prednjim i stražnjim sjedalima raspolažu četirima utorima za USB za brzo i učinkovito punjenje svojih uređaja.

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima omogućuju jednostavno odlaganje časopisa, pametnih telefona ili tableta.

Tipka za memoriranje položaja sjedala*1

Funkcija memoriranja položaja sjedala vozača povezana je s položajem retrovizora te tako pruža veću udobnost tijekom vožnje. Ujedno, tijekom vožnje unatrag retrovizor na vozačevim vratima automatski se naginje prema dolje što osigurava bolju preglednost tijekom vožnje.

Sustav ventilacije u stražnjem dijelu

Ventilacijski otvori za putnike na stražnjim sjedalima smješteni su iza središnje konzole za još ugodnija putovanja.

Subaru Advanced Technologies: Driver Monitoring System (DMS)*1

Driver Monitoring System, odnosno sustav za praćenje stanja vozača jest nova tehnologija prepoznavanja lica koja, preko odgovarajuće kamere, otkriva moguće znakove umora ili nepažnje vozača te ga o tome upozorava svjetlećom lampicom i zvučnim signalom.

Automatsko prilagođavanje položaja sjedala

Sustav prepoznaje do pet vozača, neovisno o dobi i tjelesnoj građi, i automatski prilagođava položaj sjedala pomoću unaprijed zadanih postavki vozača.

Automatsko prilagođavanje položaja retrovizora

DMS prilagođava položaj retrovizora ovisno o unaprijed zadanim postavkama vozača.

Podaci o vozilu prikazani na zaslonu

Sustav pruža vozaču najnovije podatke preko višenamjenskog zaslona, što uključuje i podatke o potrošnji goriva.

Klimatizacijski sustav s unaprijed zadanim postavkama

DMS pohranjuje i vraća posljednje postavke za podešavanje klimatizacijskog sustava, koje je prethodno pohranio svaki vozač, te tako omogućuje ugodnu i personaliziranu temperaturu zraka unutar kabine.

Upozoravanje

Kada sustav DMS očita da je vozač skrenuo pogled s ceste na duže vrijeme ili da su mu kapci duže zatvoreni, te znakove tumači kao ometanje ili umor i upozorava vozača zvučnim signalom i svjetlećom lampicom na višenamjenskom zaslonu.

X-MODE

X-MODE omogućava vam preuzimanje kontrole samo jednom jednostavnom tipkom. Ta tehnologija djeluje na motor, prijenos, AWD, kočnice i druge komponente i omogućava sigurno putovanje čak i u teškim uvjetima na cesti i po neprohodnim putovima. Kada je funkcija X-MODE aktivna, Hill Descent Control pomaže vam održati stalnu brzinu prilikom spuštanja.

SI-DRIVE

Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) prilagođava se vašem stilu vožnje i omogućava vam da vozite kako i kada želite. U načinu rada Sport dobit ćete trenutačan i linearan odziv papučice gasa za sportsku vožnju pri različitim brzinama. Za razliku od toga, u načinu rada Intelligent možete uživati u uravnoteženim i ujednačenim performansama uz manju potrošnju goriva.


*1 Dostupno u verzijama STYLE, PREMIUM i 4DVENTURE.
*2 Dostupno u verzijama PREMIUM i 4DVENTURE.
Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju te poštivanje prometnih pravila. Nemojte se potpuno oslanjati na Driver Monitoring System. Funkcije sustava u nekim okolnostima mogu biti ograničene. Potpune informacije o načinu rada i mogućim ograničenjima sustava potražite u korisničkom priručniku. Dodatne informacije zatražite od svojeg pouzdanog zastupnika za Subaru.
Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju. Za vrijeme vožnje nemojte dodirivati zaslon osjetljiv na dodir. Ovisno o pojedinoj zemlji, usluge komunikacije mogu se naplaćivati.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.