Impreza

SUBARU e-BOXER

NOVI SUSTAV HIBRIDNOG POGONA TVRTKE SUBARU

Sustav e-BOXER nove generacije kombinira motor Boxer Subaru s električnim motorom i nudi sportsku vožnju u udobnoj i tihoj kabini, bez neugodne buke i vibracija, čak i na neravnim cestama.

MOTOR BOXER SUBARU + ELEKTRIČNA POGONSKA JEDINICA

Za postizanje učinkovite vožnje sustav e-BOXER Subaru regulira omjer upotrebe dvolitrenog motora s izravnim ubrizgavanjem i električnog motora te se tako prilagođava različitim uvjetima vožnje. U kombinaciji s mjenjačem Lineartronic postiže se još veća tišina, glatkoća vožnje i snaga za udobnu i ugodnu vožnju u raznim situacijama. Nadalje, električna pogonska jedinica i baterijski sklop uzdužno su raspoređeni. Motor je smješten veoma nisko te tako postavljen sustav doprinosi još nižem težištu i boljoj raspodjeli težine vozila.


Reaktivnost na komande i stabilnost u zavojima

Dok kod drugih sustava na upravljivost može utjecati dodatna težina električne pogonske jedinice, strateško pozicioniranje komponenti sustava e-BOXER Subaru jamči stabilnost cijelog vozila. e-BOXER se zahvaljujući svojoj konfiguraciji nalazi veoma nisko, a baterija i ostale komponente smještene su iznad stražnje osovine, što omogućava brz odziv i veću stabilnost u zavojima.


Uzbudljiv na autocesti. Siguran u off-road vožnji

Sustav e-BOXER Subaru u pogledu ubrzanja konkurira benzinskim vozilima više klase te nudi uzbudljive karakteristike i sigurnu vožnju na blatnjavim i neravnim cestama.


Gradska vožnja je udobna i jednostavna

Kompaktan električni motor visokih performansi omogućava brzo i reaktivno ubrzanje u slučaju vožnje jednoličnom brzinom ili nakon usporavanja, što omogućava udobnu gradsku vožnju bez stresa, čak i u slučaju prometnih gužvi.

Indikator upotrebe hibridnog sklopa motora

Način vožnje EV Driving: samo električni motor pokreće vozilo

Način vožnje Motor Assist Driving: kombinirana vožnja na benzin i električni pogon

Način vožnje Engine Driving: vožnja samo na benzin

Usporavanje: punjenje

MOTOR BOXER SUBARU

MOTOR BOXER ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama.

Savršeno uravnotežen

Konfiguracija motora iznimno je kruta i uravnotežena, što podrazumijeva manje vibracija u odnosu na druge vrste motora.

Veća stabilnost

Budući da je blok motora plosnatiji, i težište je niže, stoga je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora.

SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE (AWD)

Subaru simetrični pogon na sva četiri kotača (AWD) raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim površinama, čak i na onim najklizavijim. Subaru pogon AWD razvija se vodoravno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna.


LINEARTRONIC + AWD S AKTIVNOM RAZDIOBOM OKRETNOG MOMENTA

Lineartronic je savršen za brzo i postupno mijenjanje brzina kako bi motor održao najučinkovitiji broj okretaja te za glatko ubrzanje, visoke performanse vožnje i smanjenu potrošnju goriva. U kombinaciji sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta omogućava trenutačno podešavanje okretnog momenta motora ovisno o uvjetima na cesti na način da ga raspoređuje na kotače s većom vučnom silom.

SUBARU GLOBAL PLATFORM

Subaru Global Platform (SGP) platforma je na kojoj se grade trenutačne i buduće generacije automobila Subaru. SGP predstavlja budućnost, a za vozača i putnike znači mirniju i zabavniju vožnju. Krajnji je cilj dodatno poboljšati sigurnost i složene performanse za doživljaj vožnje kakav vam samo Subaru može pružiti.

1. Zajamčena zabava
Bolje upravljanje vozilom znači da imate maksimalnu kontrolu nad automobilom, čime se izbjegavaju moguće opasnosti. Tako sigurno vozilo zabavno je voziti u svim uvjetima.

2. Udobna vožnja
Poboljšani ovjesi, čvršća konstrukcija podvozja i stabilizatori koji apsorbiraju nepravilnosti na cesti omogućuju udobnu vožnju i sigurnija putovanja.

3. Prostrana kabina
Smanjenje vibracija i buke svim putnicima omogućava veću udobnost za vrijeme puta. Poboljšani ovjesi i čvrsto podvozje omogućuju prostraniju i udobniju kabinu za sve putnike.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.