OUTBACK

5 zvjezdica za sigurnost EURO NCAP

Outback dobio je maksimalnih 5 zvjezdica na najnovijem krugu ocjenjivanja testovima automobilske sigurnosti koje je proveo Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – Europski program ocjenjivanja novih vozila).


Aktivna sigurnost

1. Advanced Safety Package:
Subaru Rear Veichle Detection (SRVD) *1

Sustav SRVD vas senzorima obavještava o mogućoj prisutnosti vozila iza vas kako biste izbjegli opasnosti pri prestrojavanju. Obavještava vas i o mogućim opasnostima od sudara tijekom vožnje unatrag na prometnim cestama.

2. Advanced Safety Package:
High beam assist (HBA) *1

Ova funkcionalnost povećava vidljivost, a time i sigurnost tijekom noćne vožnje jer automatski prilagođava svjetlo situaciji na cesti i uvjetima vožnje.

3. Vehicle Dinamycs control System

Sustav dinamičke kontrole vozila – Vehicle Dynamics Control System – putem niza senzora kontrolira slijedi li vozilo smjer kojim vozač želi ići. Ako se jedan kotač isklizne ili ako u zavoju, pri stalnoj brzini, vozilo izlazi iz zadanog smjera sustav intervenira u raspodjelu okretnog momenta u sustavu AWD, rad motora i kočnice svakog kotača kako bi se vozilo zadržalo na cesti.

4. Active Tourque Vectoring

U zavojima sustav Active Torque Vectoring aktivira kočnice i raspoređuje manji obrtni moment na unutrašnje kotače te veći na vanjski. To omogućuje precizniju vožnju i bolju upravljivost u oštrim zavojima. U kombinaciji s VDC-om sustav Active Torque Vectoring vam pomaže izbjeći nesreće, jamčeći osjećaj sigurnosti.

5. Poboljšana preglednost

Struktura prednjih vrata je promijenjena, ogledala su pomaknuta na vrata i tako se povećava područje vidljivo u njima.

Pasivna sigurnost

6. Zaštitna struktura kabine

Govorimo li o sigurnosti, Subaru je neprikosnoven, a to vrijedi i za Outback. Okvir je tako projektiran i izveden da se motor SUBARU BOXER i papučice u slučaju frontalnog sudara pomiču niže i ne prodiru izravno u kabinu.

7. Zračni jastuci  (SRS)*2

Dio serijske opreme svakog Outbacka jesu i prednji zračni jastuci SRS*1 kao i prednji i stražnji bočni zračni jastuci SRS te zračni jastuci za koljena, za bolju zaštitu putnika u slučaju sudara.

8. Prstenasti okvir za ojačanje kabine

Prstenasti okvir za ojačanje kabine učvršćuje svaki dio kabine: od krova do vrata, od nosača do kolnika. Ovako osmišljeno ojačanje pomaže raspršiti silu udara i otkloniti je od putnika u slučaju sudara zahvaljujući materijalima visoke čvrstoće postavljenim na strateškim mjestima. Tako je okvir, iako čvršći i krući, i dalje lagan.

9. Nasloni za glavu na prednjim sjedalima

Podesivi u visinu i u dubinu, ovi nasloni prilagođavaju se putnicima i vozačima različite visine.

10. Prednji sigurnosni pojasevi

Prednji sigurnosni pojasevi podesivi su po visini, a imaju i zatezače koji putnike čvrsto drže na mjestu te graničnike opterećenja koji ublažavaju utjecaj sile na prsni koš.

Adaptive Cruise Control

Novi sustav EyeSight*3 ne ograničava se samo na održavanje postavljene brzine poput tradicionalnog sustava automatskog podešavanja brzine vožnje, (tempomata). Otkrije li prisutnost vozila ispred vašeg vozila, Adaptive Cruise Control, prateći razmak između vozila i brzinu vozila ispred, mijenja brzinu vašeg vozila kako bi se zadržao siguran razmak. Sustav upravlja motorom, prijenosom i kočnicama kako bi se postavljena brzina prilagodila prometu u širokom rasponu od 0 do 180 km/h. Koncipiran za vožnju po auto-cesti i brzim cestama Adaptive Cruise Control prepoznaje prisutnost vozila ispred kao i njegova kočiona svijetla te se prilagođava gustom prometu kako bi osigurao najveću moguću učinkovitost u potrošnji goriva, sigurnost i udobnost tijekom dugih putovanja.

Lane Sway e Departure Warning

Sustav Lane Sway Warning prepoznaje kad vozilo počne vrludati i zanositi se na cesti to jest skretati sa svog smjera vožnje i tada upozorava zvučnim i svjetlosnim signalom. Ovaj sustav aktivira se pri brzinama većim od otprilike 60 km/h. Ako pri vožnji većoj od 50 km/h vozilo skreće sa svoje putanje, a da pri tom niste uključili pokazivače smjera sustav Departure Warning upozorava vas svjetlosnim i zvučnim signalima prije nego skrenete sa svoje putanje.

Lead Vehicle Start Alert

Kad stojite u koloni sustav EyeSight prepoznaje kad se promet ponovno pokrene, a sustav Lead Vehicle Start Alert obavještava vozača zvučnim i svjetlosnim signalom.

Lane Keep Assist

Na auto-cestama i brzim cestama Lane Keep Assist stereo-kamerom prati horizontalnu signalizaciju i obavještava kad se vozilo počinje približavati rubu svoje trake. Pri brzini od oko 65 km/h može kontrolirati upravljač kako biste izbjegli preveliko skretanje s vlastite trake.

Pre-Collision Braking System*4

U slučaju skorog sudara s vozilom ili bilo kojom drugom preprekom Pre-collision Braking System obavještava vozača svjetlosnim i zvučnim signalima. Ne reagira li vozač, sustav automatski aktivira kočioni sustav kako bi se smanjio udar ili čak potpuno izbjegao sudar. Pokuša li vozač izbjeći sudar skretanjem, Pre-collision Brake Assist može pomoći i u tom slučaju kako bi spriječio sudar.

Pre-Collision Throttle Management

Kad vozilo miruje i sustav EyeSight uoči prepreku ispred, a vozilo je u stupnju prijenosa kojim ide naprijed umjesto natrag, Pre-collision Throttle Management šalje brojne zvučne i svjetlosne signal te smanjuje snagu motora kako bi se izbjegao frontalni sudar.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.